"Байкери відкрили сезон"

Олена ІВАШКО
20 квiтня 2012

ЗАХОПЛЕННЯ. Вулиці Миколаєва заполонили «залізні коні». Перша в цьому році зустріч українських байкерів відбулася в рамках відкриття мотосезону-2012. На загальний збір прибуло понад 200 прихильників швидкої їзди на мотоциклах і мопедах. Програма заходу була насиченою подіями. Байкери зібралися біля готелю «Турист», потім проїхалися вулицями міста, чим викликали неабиякий інтерес городян, а ввечері продовжили святкування на відкритому майданчику.

44-річний Роман байкерством захопився недавно. Фото автора

Організатор заходу «Божевільний Макс» із клубу «Вітер свободи» розповів, що подія зібрала під байкерські знамена майже всі мотоклуби і мотооб’єднання Миколаєва. До них приєдналися гості з Одеси, Херсона, Вознесенська, Черкас, Києва, Кременчука, Тирасполя (Молдова). Макс поділився власними планами підкорення доріг. У червні він із друзями планує проїхати Київ, Мінськ, Москву, Петербург і далі — до Мурманська. Один з гостей свята, 44-річний підприємець Роман з Кременчука, розповів, що захопився байкерством лише чотири роки тому. Але вже встиг побувати на багатьох мотофестивалях та об’їхати чимало цікавих місць в Україні.

Попри свій погрозливий вигляд, байкери намагаються не порушувати правопорядку, високо цінують дружбу, поважають справжніх професіоналів та небайдужі до рок-музики і пива. Під час демонстрації своїх умінь мотоциклісти, закидаючи ноги на кермо, каталися на одному з коліс, змагалися на найгучніший вихлоп та демонстрували інші трюки. Завершився день відкриття мотосезону виступом рок-груп. Весь день «пильнували» мотоциклістів представники правоохоронних органів, тож свято відбулося без пригод.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua