"Банк крові – найдорожчий"

Олександр ВЕРТІЛЬ
25 сiчня 2012

ДОНОРСТВО. Майже 20 років тому при Сумському НВО імені Фрунзе був створений банк крові. Традиційно двічі на місяць тут почали проводити дні донора. За цей час  благородний рух набув справжньої масовості і став невід’ємною складовою життя фрунзенського колективу.  Лише протягом минулого року за допомогою до робітників звернулися 244 мешканця Сум, з яких 12 – діти, які перебували на лікуванні у відділенні гематології обласної дитячої клінічної лікарні. Всі вони безкоштовно одержали кров або ж її компоненти.

За словами голови Товариства Червоного Хреста ПАТ Раїси Волжиної, протягом минулого року завдяки більш як 600 донорів – фрунзенців банк поповнився майже тонною цільної крові. Вона не просто стала в нагоді сотням хворим, а й переважній більшості врятувала життя.

Як зазначає генеральний директор ПАТ «Сумське НВО імені М.В.Фрунзе» Олексій Цимбал, хоч банк призначений насамперед для допомоги фрунзенцям та членам їх родин, усе ж тут намагаються підтримувати всіх, хто звертається. Адже з кожним роком потреба в донорській крові стрімко зростає. І, на жаль, дуже часто трапляється, що допомогти хворим, крім  донорів - фрунзенців, немає кому.

За повідомленням прес-служби підприємства, сьогодні в об’єднанні близько 1,5 тисячі працівників, які хоча б раз взяли участь у заборах крові. Звання «Почесний донор України» мають 311 сумських машинобудівників – кожен з них уже здав не менше 18  літрів крові. 28 заводчан удостоєні цієї відзнаки торік. Крім того, семеро фрунзенців, що здали її по 45  літрів і більше, мають найвище звання «Заслужений донор України».



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua