"Банкірів може об’єднати синергія бізнесу"

8 грудня 2015

KSG BANK прийняв рішення про дослідження банків другої, третьої й четвертої груп з огляду на зміни, що очікуються на ринку. Цей банк планують розвивати як системний в межах виконання стратегії банку «Сто років разом».

«Вважаємо, що наступний рік буде стартом розвитку малого та середнього бізнесу в нашій країні, й тому активізуємо виконання стратегії, — каже власник KSG BANK Сергій Касьянов. — Саме тому починаємо проводити дослідження банківської системи, яке дасть змогу нам придивитися до банків, цікавих з погляду поглинання банківського бізнесу».

«По-перше, ми ніколи не забували про стратегію «Сто років разом». По-друге, наш банк розробив і підготував концепцію активного розвитку банку, — розповідає Олег Блозовський. — Плануємо рухатися кількома шляхами і бачимо певні етапи розвитку, які необхідно пройти, щоб виконати стратегію. На першому етапі проведемо дослідження банківської системи за 11 показниками. У результаті синергії бізнесу з іншими фінустановами плануємо бути представленими на всій території України, зокрема з поділом на регіональні центри: центр та північ України — м. Київ, захід — м. Львів, схід — м. Дніпропетровськ, південь — м. Одеса».

Раніше НБУ в особі Комітету з питань нагляду, регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем погодив придбання прямої істотної участі у розмірі 66,9205% Сергієм Касьяновим  і Ксенією Касьяновою, в Голови Правління банку Олега Блозовського залишається 9,9450%. На початок цього року в банку не було власників істотної участі, а його акції були розділені між особами, кожна з яких мала не більш як 10%. Нормативи капіталу банку значно перевищують встановлені регулятором значення: на 1 грудня цього року — Н1 — 189,26 мільйона гривень (цей показник повинен бути не менш як 120 мільйонів гривень), Н2 — 67,12%, що в 6,7 раза перевищує нормативне значення. 

Вікторія БОРИСОВА
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua