"Барак Обама оприлюднив план імміграційної реформи"

30 сiчня 2013

ПОЗИЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА. Барак Обама приїхав до Лас-Вегаса, аби оприлюднити проект імміграційної реформи, розроблений у Білому Домі.

Відповідаючи на сподівання своїх виборців латиноамериканського походження, трохи більше ніж за тиждень після інавгурації президент пообіцяв розв’язати проблему 11 мільйонів нелегальних іммігрантів.

«Настав час комплексної імміграційної реформи, що відповідала б здоровому глузду… Якщо Конгрес не здатен вчасно це зробити, то я направлю законопроект із своїми власними пропозиціями і наполягатиму, аби його негайно поставили на голосування», – сказав Обама.

Наразі існує два варіанти реформи: президентський, створений у Білому Домі, та план, розроблений групою сенаторів з обох основних партій.

Основна відмінність полягає в тому, що партійний законопроект пов’язує легалізацію іммігрантів із більш жорсткими правилами перетину кордону для новоприбульців. Тоді як Обама не підтримує такого підходу.

Експерти вважають, що президент має шанси провести реформу через Конгрес, адже частина опонентів-республіканців пом’якшили своє ставлення до неї після виборів, де вони програли Обамі голоси іспаномовних громадян.

Copyright © 2013 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua