"Барак Обама виголосив щорічне звернення до Конгресу"

13 лютого 2013

ЗА ПОКРАЩЕННЯ ЖИТТЯ. Президент США Барак Обама виступив із щорічним зверненням до Конгресу. За традицією, голова держави говорить про ситуацію в країні та пояснює свої наступні законодавчі ініціативи.

Основна тема цьогорічного виступу – реформи Обами, що мають підвищити податки для заможних, заохотити створення нових робочих місць та скоротити бюджетний дефіцит.

«Завдання, яке ми маємо довести до кінця, – зробити так, аби наш уряд справді працював на користь усіх людей, а не лише обраних», – сказав проезидент.

Всупереч закликам до економії у Європі, Обама наголосив, що час покращити життя тих, хто заробляє небагато. Адже це, у свою чергу, означатиме, що люди витрачатимуть більше і економіка працюватиме краще.

«Давайте сьогодні оголосимо, що у найзаможніший країні світу жодна людина, яка працює повний робочий день, не повинна жити у бідності. Давайте піднімемо мінімальну зарплатню до 9 доларів за годину», – запроронував президент.

Також він говорив про ядерну загрозу з боку Ірану і Північної Кореї, боротьбу з «Аль-Каїдою» та вивід військ з Афганістану.

«Сьогодні я оголошую, що ще 34 тис. американських військових повернуться додому з Афганістану. Ми будемо й далі виводити війська. І до кінця наступного року нашу війну в Афганістані буде закінчено», – сказав Обама.

Проте найемоційніше Барак Обама закликав конгресменів проголосувати за закон, що посилює контроль за вогнепальною зброєю.

Він згадав екс-депутатку Ґаббі Ґіффордз, яка пережила замах, та стрілянини, що останнім часом сталися у різних куточках США. У залі були присутні родини жертв.

«Проголосуйте заради них. Проголосуйте заради Ґаббі Ґіффордс. Проголосуйте заради родин з Ньютауна. Проголосуйте заради сімей з Аврори. Проголосуйте заради родин з Оак Крік, з Туксона, з Блексбурга та безлічі інших міст і сіл, де пролунали постріли і пролилася кров. Просто проголосуйте заради них», – сказав Обама під бурхливі оплески та сльози родичів загиблих.

 Copyright © 2013 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua