"В Узбекистані частину зарплати вчителям "виплатили" курчатами"

11 квiтня 2012

БРАК ГОТІВКИ. Вчителі та медичні працівники одного з районів Бухарської області Узбекистану отримали частину квітневої зарплати курчатами, завезеними із Сербії. Як передає «Радіо Свобода», серед бюджетників Вабкентского району було розподілено 20 000 курчат, ще 40 000 роздадуть найближчим часом.

За словами одного з вчителів роздача курчат носить примусовий характер. «Нас змусили взяти по десять курчат, - розповів викладач. - Кожене сербське курча оцінено в 5500 сумів (три долари за державним курсом), місцеві курчата дешевші. Але відмовитися від птиці ми не могли, нас зобов'язали їх братии».

Однак місцеві чиновники стверджують, що компанія з роздачі курчат проводиться на добровільній основі. Причому влада оцінює її як досить успішну і вже має намір поширити подібну практику на інші райони області. За даними «Радіо Свобода», в Ташкенті розглядається питання і про заміну державних виплат на роздачу телят, на цей раз - українського походження.

На думку експертів, подібними програмами узбецька влада намагається скоротити витрати бюджету в умовах дефіциту готівки. Наразі середня зарплата в республіці, згідно з офіційними даними, еквівалентна 320 доларів США. Однак за межами Ташкента ця цифра не перевищує і 100 доларів.

Lenta ru



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua