"База є. Справа за імплементацією"

8 червня 2016

Президент Петро Порошенко провів зустріч із головою правління Transparency International Хосе Угасом. Глава держави поінформував про прогрес  нашої країни на шляху боротьби з корупцією та останні кроки, які українська влада здійснила в цій сфері, зокрема про створення та початок роботи Національного антикорупційного бюро.

Глава держави також розповів про законодавчі зміни у сфері реформування системи прокуратури, обрання та призначення нового Генерального прокурора України Юрія Луценка. При цьому Президент наголосив на важливості змін, які запроваджує Генеральний прокурор у кадрових призначеннях, і реформування офіса Генерального прокурора.

Петро Порошенко повідомив про створення Національної антикорупційної агенції та ухвалення нового закону про електронне декларування. Він висловив сподівання, що найближчим часом цей закон почне працювати, що забезпечить підвищення прозорості діяльності чиновників. Хосе Угас, посилаючись на думку фахівців, назвав українське антикорупційне законодавство одним із найпрозоріших у світі, але звернув увагу на необхідність імплементації всіх законодавчих змін у сфері боротьби з корупцією.

Петро Порошенко закликав керівника Transparency International посприяти поверненню награбованого режимом Януковича в Україну, повідомляє департамент прес-служби Адміністрації Президента. Хосе Угас підтвердив готовність Transparency International, найавторитетнішої антикорупційної мережі у світі, розвивати співпрацю з компетентними органами України у розслідуванні корупційних справ, зокрема щодо виявлення й повернення активів, які незаконно вивели колишні посадовці за межі України.

У зустрічі взяли участь Генеральний прокурор Юрій Луценко та міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua