"До початку зимових холодів рівенські будівельники відремонтують понад 700 сільських доріг"

Інна ОМЕЛЯНЧУК
6 вересня 2011

ЯКІСНЕ ПОКРИТТЯ. 258 вулиць Рівненщини отримали нове покриття з початку нинішнього року, який оголошено в краї роком сільських доріг.

— Усього до початку зимових холодів заплановано зробити 719 вулиць — це майже 360 км альтернативного дорожнього покриття, — каже голова облдержадміністрації Василь Берташ, якому й належить ініціатива. — Це не означає, що на Рівненщину раптом випав золотий дощ абощо. Для облаштування так званих білощебеневих доріг використовуємо місцеву сировину та матеріали: пісок, щебінь, відсів, адже маємо в області близько двох десятків щебеневих заводів. І якщо на допомогу будівельникам та дорожникам приходить небайдужа сільська громада, то за мінімальні кошти вдається зробити доволі якісне покриття.

Білощебеневі дороги доволі економні в утриманні, стверджують фахівці: вантажопотік лише додає їм міцності. До початку зими кожна із 625 сільрад області матиме принаймні по одній такій дорозі: а вони для кожної громади є справді життєво важливими. На це витратять майже 62 мільйони гривень субвенції з держбюджету та понад 22 мільйони інвестицій зі спеціального фонду обласного бюджету.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua