"Безликі пачки сигарет – рецепт від куріння"

13 квiтня 2012

NO SMOKING. Австралія у грудні запровадить безликі пачки для сигарет, Європа має взяти з неї приклад, наполягають експерти з охорони здоров’я і активісти із боротьби з курінням. Вони переконані, що сигаретні упаковки без знайомих логотипів тютюнових компаній, але із жахливими іміджами можливих наслідків куріння можуть примусити людей відмовитися від шкідливої звички.

«Люди припиняють курити саме через безликі упаковки. І я думаю, дуже важливо якось протистояти курінню в Європі, оскільки останнє дослідження «Євро барометр» засвідчило, що в багатьох країнах, як і раніше, надзвичайно багато курців»- зазначив Марк Декрамер, професор з Католицького університету Левена.

В Україні палять майже 10 мільйонів людей. Кількість активних курців серед підлітків та молоді катастрофічно зростає. Науковці кажуть, що безликі пачки зменшать привабливість куріння, особливо серед молоді. Пояснює Девід Гаммонд з університету Ватерло у Канаді:

«Найважливішим результатом буде те, що більше людей не почнуть курити. Я думаю, ми побачимо певні зміни серед дорослих курців. Так, вони менше віритимуть у те, що одна марка сигарет менш шкідлива, ніж інша. Але головний результат – це те, що завдяки безликим пачкам молоді люди не почнуть курити». 

Copyright © 2012 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua