"Безпеку гарантуватиме держзамовлення"

Катерина МАЦЕГОРА
17 жовтня 2012

МЕТА

Президент переконаний, що курс на переоснащення Збройних сил  дасть змогу відродити оборонно-промисловий комплекс
 

«Реальний сектор економіки, вироблення нових підходів у промисловій політиці — це той шлях, який ми з вами обрали», — з такими словами Президент Віктор Янукович звернувся до присутніх на нараді з питань реформування та розвитку оборонно-промислового комплексу. А ця зустріч, за словами глави держави, покликана продовжити розпочатий торік шлях до реформування цієї сфери.

Передовсім Президент звернувся до міністра оборони Дмитра Саламатіна та присутніх із завданням: «Щодо кожного підприємства оборонно-промислового комплексу потрібно напрацювати окремі плани розвитку, можливості їх реструктуризації, планування оборонного замовлення». Останній пункт, на переконання глави держави, є майбутнім нашої країни. Тож рік у рік влада намагатиметься збільшувати оборонне замовлення та головний акцент робитиме на розвитку реального сектору економіки та виробленні нових підходів у промисловій політиці.

Окрім цього, на нараді порушували теми розвитку та модернізації армії і флоту. «Переоснащення наших Збройних сил сучасним озброєнням, військовим обладнанням різних напрямків, реформування ЗСУ, модернізація армії — все це потребуватиме нашої великої згуртованої роботи», — наголосив Віктор Янукович.

Він нагадав учасникам наради, що за роки незалежності країни вітчизняний військовий комплекс істотно постраждав. Однак Президент переконаний, що запровадження сучасних наукових розробок на вітчизняних військово-промислових підприємствах зробить їхню продукцію конкурентнішою на зовнішніх ринках. «Оборонно-промисловий комплекс повинен працювати передовсім на обороноздатність країни», — наголосив глава держави. Не менш важливою складовою в цьому контексті він назвав економіку. Йшлося зокрема про конкурентоспроможність нашої країни на зовнішніх ринках.

Також Президент означив для обговорення питання, пов’язані з технічним, фінансово-економічним станом підприємств, здатністю влади виконувати поставлені завдання та перспективи комплексу загалом. «Хочу від вас почути нові підходи і нові пропозиції», — розставив акценти глава держави, а потім заслухав доповіді членів наради. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua