"Безробіття і байдикування підвищують ризик самогубства"

28 травня 2012

ПРАЦЮВАТИ В ПОТІ ЧОЛА.  Австралійські медики, провівши низку досліджень, отримали висновок, що неробство або байдикування надзвичайно небезпечні для здоров'я людини. Про це повідомляють іноземні ЗМІ.

Результати дослідження медиків Зеленого Континенту, які проводилися на замовлення Королівського медичного коледжу, дали такі результати: люди, котрі не працюють близько шести місяців і більше, мають найбільшу схильність до ризику виникнення вельми небезпечних захворювань - респіраторних і серцево-судинних. Крім того, вони набагато частіше схильні до психічних розладів і відхилень, а також суїцидальних намірів. У таких групах ризик самогубства значно підвищений.

Доктор Мері Уайт - глава групи дослідників цим фактом спробувала дати пояснення. Робота за її словами, в значній мірі задовольняє найнеобхідніші потреби людини в спілкуванні та активності. Також люди, які працюють, мають менше пристрасті до алкогольних напоїв і тютюну. Ще один вкрай важливий фактор - соціальний: громадяни, які мають роботу, зазвичай в матеріальному плані набагато заможніші. Відповідно, працююча людина володіє великими можливостями в аспекті турботи про своє здоров'я. Особливо це впливає на чоловіків, молодих і працездатних. Чоловіки найбільш орієнтовані на соціальне досягнення і кар'єрне зростання. Якщо ж вони більше ніж на півроку залишаються без роботи, ризик самогубства для них зростає на 40%. 

УНН 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua