"Бібліотека перетворилася на коворкінг "

Наталія БІЛОВИЦЬКА
8 липня 2017

У Покровському, що на Дніпропетровщині, сьогодні живуть майже дві тисячі вимушених переселенців. Тому саме на них передовсім ми орієнтований коворкінг, який днями відкрився у бібліотеці селища.

Новий центр діє в межах співпраці Дніпропетровської облдержадміністрації та німецької компанії GIZ. Проект зі створення коворкінг-центру в центральній бібліотеці Покровського було відібрано на відкритому конкурсі, який провели торік. 

В оновленій бібліотеці вимушеним переселенцям допомагатимуть повернутися до повноцінного життя. Тут можна не лише  почитати книжки, поспілкуватися, а й навчитися працювати за комп’ютером,  шити одяг, покращити знання з іноземної мови.  «Відтепер жителі Покровського мають не просто оновлену центральну бібліотеку, а й сучасний спільний простір для різноманітних занять. Для цього закупили нові меблі, комп’ютерну техніку, проектори — загалом на майже півмільйона гривень. Також придбали швейну машинку і парову станцію для прасування одягу. Завдяки вільному доступу до комп’ютерів та інтернету серед відвідувачів осучасненої бібліотеки побільшало молоді. Переселенці  зацікавилися зокрема курсами з арт-терапії,  адже хочуть зняти стрес та реабілітуватися після пережитих психологічних травм. А ще тут можна просто обмінюватися ідеями та підтримувати один одного», — розповів радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Віталій Литвин. 

Він звернув увагу на те, що коворкінг особливо важливий для переселенців, однак центр відкритий для всіх жителів Покровського. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua