"Бій браконьєрам оголосив водний патруль"

Роман КИРЕЙ
22 квiтня 2016

У Черкасах розпочав роботу новий підрозділ поліції — водний поліцейський патруль. Як розповів заступник начальника міського управління поліції Олександр Кокоба, в роті, яку очолює Олександр Мельник, — 42 особи. Водний патруль оснащений необхідною технікою, у його розпорядженні — автомобілі та човен, на яких несуть службу патрульні. Вони чергують на воді по 12 годин. Інспектори охороняють  прибережну зону Дніпра від села Свидівок до села Червона Слобода. Під час нересту до 31 травня межі патрулювання буде розширено, вони охоплюватимуть Золотоніський, Чорнобаївський та Черкаський райони.

Новостворена структура співпрацює з рибінспекцією та екологічною службою, залучаючи і їхню техніку. Крім водного патрулювання, також працюють патрулі на узбережжі. Для цього є два позашляховики. Серед обов’язків інспекторів — пильнувати, аби відпочивальники дотримувалися правил безпеки на воді, здійснювати перевірку суден та контролювати порядок як у воді, так і на березі Дніпра. Однак найголовніше завдання — боротьба з браконьєрством.

Уже в перший день чергування патрульні водної поліції затримали черкащанина, в автомобілі якого було 8 мішків риби та зброя, документи на яку вже недійсні. На місце події інспектори одразу  викликали слідчо-оперативну групу. Після документування події слідчі вирахували завдані збитки. Їх розмір становить 54 тисячі гривень. Вирішується питання щодо притягнення порушника до кримінальної відповідальності.

Інспектори водної поліції також затримали на гарячому браконьєра, в човні якого було виявлено два мішки риби.

За перше нічне чергування в акваторії Дніпра патрульні спільно з автомайданівцями перевірили 10 осіб та 13 транспортних засобів, вилучили 6 сіток для риболовлі, склали  акт на вилучення риби. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua