"Бійці дивитимуться новини на передньому краї"

Наталія ДОЛИНА
12 серпня 2015

Українські новини мають домінувати на східних територіях. Фото Світлани СКЯБІНОЇ

Кабінет Міністрів виділів кошти, які дадуть змогу включити на більш потужних передавачах  українські канали. Про це  на брифінгу в Будинку уряду заявила заступник міністра інформаційної політики Тетяна Попова.

Чиновники профільного міністерства сподіваються до кінця літа завершити встановлення 15 цифрових передавачів для мовлення на  території Донбасу.

Крім того, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення планує найближчим часом розглянути  питання щодо дозволу на тимчасове мовлення «Громадському радіо», зокрема в містах Волноваха,  Красноармійськ,  Краматорськ, Старобільськ та селищі Широкине. У полі їхнього зору також  звернення телекомпанії «ІРТА»  щодо здійснення тимчасового мовлення на території Луганської області в містах  Сватове,  Біловодськ, Марківка, Білолуцьк і селі Зоринівка.

За словами голови Нацради Юрія Артеменка, тимчасове мовлення — це тимчасовий крок.

— Наприклад, ми видавали частоти «ІРТІ», компанії «Новини ТВ», але це  тимчасово, поки не буде відновлення тих компаній, чиє обладнання було зруйновано, або з якихось інших причин вони не могли запуститися, — зазначив він.

Заступник начальника Управління інформаційних технологій  Сергій Галушко повідомив про встановлення комплектів супутникового телебачення з українськими пакетами мовлення для бійців на передовій.

— На 200 блокпостах встановлено тюнери, які приймають українські канали. Протягом наступного місяця плануємо збільшити їх кількість до 400.

Крім того, штаб АТО організував роботу пунктів логістики в так званій сірій зоні — на лінії протистояння. За словами фахівців, там роздають газети та іншу друковану продукцію.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua