"Білл Гейтс очолив список найбагатших американців"

22 вересня 2011

СТАТКИ. Засновник компанії «Microsoft» 55-річний Білл Гейтс 18-й раз поспіль очолив рейтинг 400 найбагатших американців, оприлюднений журналом «Forbes», передає Укрінформ. Його статки зросли за рік на 5 млрд і зараз оцінюються у 59 млрд доларів. За версією видання, Білл Гейтс є також другим у списку найзаможніших людей у світі й входить до десятки найвпливовіших людей.

Друге місце рейтингу зайняв 81-річний власник інвестиційного холдингу «Berkshire Hathaway» Уоррен Баффет, на рахунку якого на 20 млрд доларів менше ніж у Білла Гейтса, а третє - 67-річний співзасновник корпорації «Oracle» Лоуренс Еллісон з 33 млрд доларів, що на 6 млрд більше, ніж він мав торік.

Фінансист Джордж Сорос на 81- му році життя перший раз потрапив до «десятки» найбагатших американців, посівши там сьоме місце зі статком 22 млрд доларів. На дванадцятій сходинці - 69-річний Майкл Бумберг, мер Нью-Йорка з 19,5 млрд.

Двадцять другу сходинку рейтингу зайняв 27-річний засновник соціальної мережі «Facebook» Марк Цукерберг, який буквально увірвався в «двадцятку» найбагатших, збільшивши свій капітал на 10,6 млрд порівняно з минулим роком. Зараз його статки оцінюються у 17,5 млрд.

«Багатші все багатіють», - пише «Forbes», зауважуючи що 282 з 400 вказаних у списку ще «піднялися» за минулий рік. Наразі капітал 400 найзаможніших американців становить понад півтора трильйона доларів, що на 12 відсотків більше, ніж у 2010 році.

З 400 осіб жінок у списку лише 42.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua