"Білому Дому запропонували внести Володимра Путіна в «Список Магнітського»"

24 грудня 2012

У СВІТІ.  На офіційному сайті Білого Дому в розділі «We the People» опублікована петиція з пропозицією внести президента Росії Володимира Путіна в «список Магнітського», якщо він підпише проект закону про заборону на усиновлення російських дітей громадянами США, передає УНН.

Петиція була створена увечері в неділю, 23 грудня, і станом на ранок отримала вже більше 6,5 тис. підписів. Для того, щоб документ потрапив на розгляд в адміністрацію президента США Барака Обами, він повинен зібрати щонайменше 25 тисяч підписів за місяць.

Автори петиції відзначили, що законопроект про заборону на усиновлення американцями дітей з Росії був ухвалений на трьох читаннях у Держдумі РФ, а потім відправиться на підпис до Путіна. Вони закликали американського лідера накласти на президента РФ «санкції» у разі, якщо він підпише документ.

Напередодні, 22 грудня, в проекті «We the People» була опублікована інша петиція з пропозицією внести до «списку Магнітського» депутатів Державної Думи Росії, які підтримали законопроект про заборону на усиновлення. Документ всього за добу набрав необхідну для його розгляду кількість підписів – 25 тисяч. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua