"Білоруси позичали мільярд доларів у Сбербанку Росії"

28 вересня 2011

ФІНАНСИ. Сбербанк Росії виділить Білорусі кредит в один млрд дол, попередня угода між сторонами досягнута, повідомив посол Росії в Білорусії Олександр Суриков журналістам. За його словами, це вже не буде синдикований кредит Ощадбанку і Deutsche Bank, а тільки кредит Ощадбанку. У той же час, за його словами, тривають переговори про конкретні умови кредитування, повыдомляэ РБК-Україна.

Суріков підтвердив, що Ощадбанк оцінював вартість можливого застави активів ВАТ "Білоруськалій" для видачі кредиту. Однак, за його словами, банк не проводив оцінку реальної вартості всіх активів підприємства. «Офіційної незалежної оцінки підприємства немає, - сказав посол. - При проведенні такої оцінки повинна враховуватися не тільки вартість власності, а й весь бізнес "Білоруськалій».

Раніше віце-прем’єр Білорусії Сергій Румас повідомляв, що Ощадбанк Росії підтверджує можливість виділення Білорусі кредиту під урядову гарантію і заставу 51% акцій новополоцького ВАТ «Нафтан», без застави акцій ВАТ «Білоруськалій».

На минулому тижні президент Білорусії Олексій Лукашенко заявив, що Сбербанк Росії підтвердив оцінку всіх акцій ВАТ "Білоруськалій" в 30 млрд дол, з якої треба виходити при продажу акцій підприємства іноземному інвестору.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua