"Більше споживаєш — більше плати"

30 липня 2011

ЖКГ. Міністерство регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства до нинішнього опалювального сезону планує підготувати ідеологію формування тарифів на житлово-комунальні послуги. Про це повідомив глава міністерства Анатолій Близнюк. 

«До початку опалювального сезону і формування бюджетної політики наступного року ми повинні підійти з чітким розумінням, що робити з тарифом. Якщо його підвищувати, то як, щоб люди від цього не постраждали», — цитує слова урядовця УНІАН.

Він вважає, що до опалювального сезону необхідно також вирішити питання з введенням диференційованих тарифів на воду для населення. «Якщо європеєць споживає 75 літрів холодної води та 75 літрів гарячої за добу, тобто усього 150 літрів, а ми — 360, то нам треба сказати, що 150 літрів — це одна ціна, 200 — це інша ціна, а 300 — третя ціна. Підходити треба диференційовано», — пояснив Анатолій Близнюк.

Урядовець зазначив, що при формуванні бюджету на 2012 рік міністерство проаналізує структуру собівартості тарифу, враховуючи соціальні стандарти, енергозбереження, технічне переозброєння. Це допоможе сформувати оптимальну ціну послуги.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua