"Блохін перервав арію московського гостя"

Ганна РОМАШКО
27 вересня 2012

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»

ПРИЗНАЧЕННЯ

Учора нового головного тренера київського «Динамо»  представили гравцям  на клубній базі в Конча-Заспі.

Керівництво Федерації футболу з розумінням поставилося до бажання (і навіть заповітної мрії!)  Олега Блохіна очолити рідний клуб. Тож, згідно з домовленістю, тренер готуватиме збірну України до двох найближчих матчів (12 жовтня — Молдова і 16 жовтня — Чорногорія), після чого зможе зосередитися на роботі в  клубі, де з ним уже уклали чотирирічний контракт.

Ігор Суркіс вірить у фартовість Олега Блохіна. Фото Олександра ЛЕПЕТУХИ

Кілька років перебування на тренерському містку столичного клубу іноземних фахівців із сусідньої держави знадобилося для того аби пересвідчитись, що цій команді  не підходять «заморські» гості з  московським  баченням футболу,  хай і стратеги та виховані на  відмінних від динамівських принципах. 

Завдання віце-чемпіона України залишаються незмінними — боротьба за першість у Прем’єр-лізі і вихід з групи  у Лізі чемпіонів. А оскільки суперники, відчувши слабину,  намагатимуться бити лежачого, перш за все треба буде встати з колін.

За повідомленням офіційного сайту ФК «Динамо», учора президент клубу Ігор Суркіс розпочав презентацію нового головного тренера словами: «Це володар Золотого м’яча 1975 року. Дворазовий володар Кубка володарів Кубків, а також володар Суперкубка УЄФА. Тренер, з яким збірна України дійшла до 1/4 фіналу чемпіонату світу-2006. Людина, яка любить команду «Динамо», напевно, років із семи, коли вперше тут опинилася і у якої не може не уболівати за неї душа. Він прийшов, щоб підняти команду на той рівень, на якому вона повинна бути».

Від себе зазначимо:  надія, що уславлений гравець-динамівець, якому свого часу неймовірно пощастило тренуватися у великого майстра Валерія Лобановського й сам  зможе примножити клубну славу є, та  для цього нинішню команду, яка ледь не розгубила всього динамівського треба не лише любити як душу, а й трясти як грушу.

До речі, у вітчизняній федерації футболу  також обіцяють шукати нового керманича для збірної серед українських фахівців. Таку точку зору висловив зокрема очільник  Комітету національних збірних команд ФФУ Михайло Фоменко. А помічниками  О. Блохіна у «Динамо» будуть Олексій Михайличенко, Андрій Баль і Сергій Ребров. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua