"Футболісти збірної України готуються до товариських матчів"

Віктор БУТКО
1 жовтня 2011

 СПАРИНГ. Головний тренер збірної України Олег Блохін викликав на контрольні матчі проти збірних Болгарії (7 жовтня у Києві) і Естонії (11 жовтня у Таллінні) 24 гравців. Найбільше представництво в переліку у київського «Динамо» -  вісім запрошених. 

Зі стану донецького «Шахтаря» запрошено п’ятьох гравців, по двоє відряджають до збірної дніпропетровський «Дніпро» та сімферопольська «Таврія», ще сім клубів представлені у національної команді одним футболістом. 

У таборі національної команди один новачок - 23-річний захисник полтавської «Ворскли» Євген Селін, котрий провів 24 зустрічі за молодіжну збірну України, в тому числі повністю відіграв два матчі на фінальному турнірі чемпіонату Європи 2011 року. Як і Селін, на дебют у складі національної команди сподівається  24-річний голкіпер Олександр Рибка, котрий втретє отримує виклик на збір головної команди. 

Після тривалого лікування повертаються до складу Дмитро Чигринський і Тарас Михалик, котрі востаннє захищали кольори України у лютому цього року - під час турніру на Кіпрі. Також варто відзначити відновлення динамівця Олега Гусєва, котрий через ушкодження пропустив два збори поспіль. Така ж пауза у запрошеннях до збірної - й у півзахисника «Таврії» Сергія Назаренка. Вперше отримав виклик від Олега Блохіна динамівець Олександр Алієв, котрий з початку сезону виборював місце в основному складі свого клубу. 

СКЛАД ЗБІРНОЇ УКРАЇНА

Воротарі: Андрій Дикань («Спартак» Росія), Олександр Рибка («Шахтар»), Олександр Шовковський («Динамо» ). 
Захисники: Богдан Бутко («Іллічівець»), Тарас Михалик («Динамо»), Ярослав Ракицький («Шахтар»), Євген Селін («Ворскла»), Артем Федецький («Карпати» ), Євген Хачеріді («Динамо»), Дмитро Чигринський («Шахтар»). 
Півзахисники: Олександр Алієв («Динамо»), Олексій Гай («Шахтар»), Олег Гусєв («Динамо»), Євген Коноплянка («Дніпро»), Сергій Назаренко («Таврія»), Руслан Ротань («Дніпро»), Анатолій Тимощук («Баварія» Німеччина), Андрій Ярмоленко («Динамо» ). 
Нападники: Андрій Воронін («Динамо» Росія), Марко Девіч («Металіст» ), Артем Мілевський («Динамо»), Євген Селезньов («Шахтар»), Андрій Шевченко («Динамо»), Антон Шиндер («Таврія»).  



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua