"«Бофа» на Філіппінах забрав життя 418 людей, 383 пропали безвісти"

7 грудня 2012

СТИХІЯ. Від удару найпотужнішого тайфуну «Бофа», що обрушився два дні тому на південну частину Філіппінських островів, вже загинули 418 людей, ще 383 людини вважаються зниклими безвісти.

Про це повідомило національне агентство надзвичайних ситуацій Філіппін, передає УКРІФОРМ з посиланням на Reuters.

«Тайфун «Бофа», що обрушився на Філіппіни два дні тому, забрав життя 418 осіб. Ще 383 людини вважаються зниклими безвісти, сотні людей отримали поранення. Тим часом, очікується, що ці цифри ще можуть зрости на тлі новин, що надходять від представників місцевої влади», – зазначається в повідомленні.

 Рятувальники продовжують пошуки тих, хто вижив, а жителі деяких провінцій стурбовані проблемою проведення масових поховань. «Ми думаємо над похованнями невпізнаних тіл із санітарних міркувань. Неприємний запах стає все сильніше», – сказав командувач військовим підрозділом у південній частині Філіппін Аріель Бернардо. За його словами, проведенню пошуково-рятувальної операції перешкоджає відсутність устаткування.

Зі свого боку, Компостела Артуро Уй, губернатор Долини, що постраждала від тайфуну, заявив, що провінція ритиме братські могили в тому випадку, якщо тіла загиблих ніхто не забере протягом двох-трьох днів. За його оцінками, у провінції загинули 212 осіб, і приблизно 400 людей пропали. «Ймовірно, половина з тих, хто пропав, зараз вже можуть бути мертві», – додав губернатор.

Тайфун «Бофа», що вже ослабів, зі швидкістю вітру в епіцентрі близько 110 кілометрів на годину і поривами до 140 кілометрів на годину, наразі повільно просувається на північний захід у напрямі Південно-Китайського моря.

Щорік через Філіппіни проходить близько 20 тайфунів, лишаючи за собою руйнування. У 2011 році тайфун «Васі» забрав життя 1 500 людей. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua