"Бог почує нашу різдвяну молитву"

9 сiчня 2016

На Різдво Президент Петро Порошенко побував із робочою поїздкою у Львові. Разом із родиною він відвідав ярмарок «Різдвяне село», що працює у центрі міста на площі Ринок та проспекті Свободи. Глава держави оглянув дійство й поспілкувався з людьми, які також прийшли на ярмаркову площу в день Різдва Христового. Серед відвідувачів ярмарку — чимало львів’ян із родинами, гостей міста, молоді, школярів. Петро Порошенко вітав усіх зі світлим святом, бажав Божого благословення кожному. Біля Ратуші глава держави переглянув Різдвяний вертеп і послухав святкові колядки у виконанні містян і творчих колективів.

Зустрівся Президент і з дітьми та батьками-вихователями дитячого будинку сімейного типу родини Бузівок. Василь та Галина Бузівок виховують шістьох дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від 6 до 15 років. Цю зустріч Петро Порошенко назвав символічною: «Хочу, щоб вас побачила вся країна, бо ваш приклад є зразком людей, які можуть покластися на країну, а також на свої сили: не пасувати перед труднощами, а працювати закотивши рукави і робити свою справу».

«Коли напередодні ввечері засяяла Вифлеємська зірка, з’явилася надія, що все у нас буде добре, буде мир — це те, чого прагнуть усі українці й на сході, й на заході», — цитує слова Президента його прес-служба. Петро Порошенко поспілкувався і з вихованцями будинку — прийомними дітьми й передав різдвяні подарунки всій родині. Галина Бузівок подякувала Президентові за час та можливість зустрітися.

Дитячий будинок сімейного типу родини Бузівок у вересні 2014 року переїхав із Луганської області до Жовківського району Львівщини. Із січня 2015-го розташувався в с. Стремінь. Родина налагодила господарство, утримує худобу та свійських птахів. 

Разом із дружиною Мариною та дітьми Євгенією, Олександрою та Михайлом Президент відвідав церкву Святих Апостолів Петра і Павла в с. Гута Івано-Франківської області. Разом із вірянами вони взяли участь у святковому богослужінні з нагоди світлого Свята Різдва Христового. Люди помолилися за мир, злагоду та порозуміння в Україні, добробут українців та Боже благословіння для всієї української землі.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua