"Болгарія не допомагатиме тим, хто витрачає більше, ніж можуть собі дозволити"

27 жовтня 2011

ФІНАНСУВАННЯ. Болгарія не братиме участі у вирішенні фінансових проблем єврозони. Про це заявив у четвер  Прем’єр-міністр Болгарії Бойко Борисов  по закінченні засідання Європейської ради у Брюсселі, на якому обговорювався план фінансової стабілізації єврозони, повідомляє УКРІНФОРМ.

«Проблеми у державах, які допустили великий дефіцит бюджету і витрачали більше, ніж можуть собі дозволити, вже починають негативно позначатися на країнах, які дотримувалися фінансової дисципліни. Тому Євросоюзу вже давно час звернути увагу на такі країни, в тому числі й Болгарію, які запровадили суворі фінансові обмеження і страждають від цього», ─ підкреслив Прем’єр-міністр Болгарії.

Він також заявив, що болгарський уряд виступив проти пропозиції про тимчасове збільшення спільного фінансування з боку європейських фондів держав - членів ЄС, які є бенефіціантами за програмами фінансової підтримки. На думку Болгарії, така зміна привела б до нерівноправного ставлення до держав-членів, які за умов фінансової та економічної кризи проводили розсудливу фіскальну політику.

Прем’єр-міністр Болгарії вважає, що Софія продовжить відстоювати позицію, що в умовах кризи необхідні координований підхід і запровадження додаткових стимулів для фінансово дисциплінованих країн ЄС. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua