"Борис КОЛЕСНІКОВ: «З Заходу до Сходу України ─ максимум за 15 годин»"

25 жовтня 2011

ТРАНСПОРТ. Підготовка до Євро-2012 стала надзвичайно потужним стимулом для розвитку інфраструктури всієї України. На цьому наголосив віце-прем’єр-міністр України - міністр інфраструктури Борис Колесніков у вівторок під час виступу на конференції міністрів транспорту «Східного партнерства» в Кракові, повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури. 

«У результаті підготовки до Євро-2012 значно поліпшився стан транспортної інфраструктури України. Вже зараз від західного кордону до Києва можна дістатися дорогою першої категорії», ─ зазначив Борис Колесніков. Він наголосив, що до 2015 року буде завершено трансукраїнську магістраль. «Це дасть змогу перетнути автомобілем Україну ─ подолати відстань з Заходу до Сходу України ─ максимум за 15 годин», ─ сказав віце-прем'єр-міністр.

Борис Колесніков також відзначив суттєвий розвиток аеропортів, поінформувавши своїх європейських колег, що до Євро-2012 в Україні з’являться чотири надсучасних аеропорти, три з яких дадуть змогу приймати далекомагістральні літаки.

Також  віце-прем’єр-міністр розповів своїм колегам про транспортні коридори, які функціонуватимуть в Україні до Євро-2012, відзначивши стрибок у розвитку залізничного транспорту і найближчі плани в цьому напрямку. «Найближчим часом в Україні буде електрифіковано 4,5 тис. залізничних колій, що значно поліпшить екологічну ситуацію і дасть змогу зменшити використання кількості палива», ─ сказав він.

Одним із ключових пріоритетів транспортної політики України є подальша потужна розбудова транспортної інфраструктури, яка б сприяла реалізації транзитного потенціалу, зазначив Б. Колесніков. На переконання віце-прем’єр-міністра, повноцінне розкриття транспортного потенціалу кожної держави можливе лише за умов тісної взаємодії з сусідніми країнами. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua