"Боротьбу проти перевантаженості розпочато"

Олег ГРОМОВ
18 вересня 2015

Великої шкоди українським дорогам завдають автівки з надмірною вагою вантажів. Про це на брифінгу повідомив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський. «Ми підрахували: якщо виконати 8 рейсів навантаженням по 25 тонн, видатки перевізника становитимуть 28 тисяч гривень. А шкоди завдадуть автошляху на 25 тисяч гривень», — зазначив він.

Слід нагадати, що на початку вересня дорожні працівники зробили спробу встановити ваговий комплекс  для контролю великовантажних автівок. Утім, водії фур та власники автопідприємств були проти цього. І такий комплекс демонтували лише після 4-х годин його дії. Проте навіть за цей мізерний час його робота довела, що із 16 фур чотири були з надмірним вантажем. Тобто ця проблема експлуатації та зберігання покриття наших автодоріг на часі.

Андрій Пивоварський повідомив, що невдовзі ліквідують Укртрансінспекцію і створять нову структуру, в яку набиратимуть спеціалістів за тією самою методикою, що й поліцейських.

За словами міністра, працюватиме Державна служба безпеки на транспорті, співробітників якої забезпечать камерами спостереження. Високопосадовець зазначив, що почастішали факти побиття водіями транспортних інспекторів (за остання два місяці сталося 5 таких випадків).

«Я хочу звернутися до всіх водіїв: коли ви їздите з перевантаженням, то це адміністративне правопорушення, за яке ви сплатите штраф. Щоправда, його можна оскаржити в суді. Але якщо ви завдаєте шкоди обладнанню інспекції або травмуєте інспектора — це погрожує кримінальною справою проти вас», — зауважив міністр. І додав, що немає жодної впевненості в тому, що таких водіїв-правопорушників їхні працедавці захищатимуть у судах.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua