"Боже слово підтримає святиню"

23 лютого 2016

Проведення богослужінь у храмі заповідника «Софія Київська» не зашкодить архітектурній пам’ятці й не суперечить принципам ЮНЕСКО. Про це йдеться у роз’ясненні Міністерства культури. Воно розглянуло звернення Української православної церкви КП про проведення богослужінь у храмі Малої (Теплої) Софії — пам’ятки архітектури ХVIII ст. на території архітектурного ансамблю собору і спільно з Національним заповідником «Софія Київська» відповідно до чинного законодавства погодило проведення богослужінь.

Було дотримано всіх встановлених процедур, норм міжнародного та національного пам’яткоохоронного законодавства, враховано світову практику використання пам’яток Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО як культових споруд. Крім того, таке рішення повністю відповідає настановам з виконання Конвенції про охорону всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

У Міністерстві культури запевняють, що всі пам’ятки, які входять до складу Національного заповідника «Софія Київська», залишаються в державній власності й на балансі заповідника.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua