"Брак зерна нам не загрожує"

14 червня 2012

СПІВПРАЦЯ. Україна і Ліван мають гарні перспективи розвитку співробітництва в аграрному секторі, зокрема в постачанні до Ліванської Республіки українських зернових культур. Про це Прем’єр-міністр Микола Азаров заявив під час зустрічі з міністром енергетики і водних ресурсів Лівану Джебраном Бассілом.

За останні сім місяців Україна експортувала в різні країни понад 21 млн тонн зерна. «Від цього міг би отримати вигоду і ліванський бізнес, оскільки ці поставки йшли переважно до арабських країн», — наголосив Микола Азаров. У цьому ж маркетинговому році наша держава планує експортувати, щонайменше, 21—22 млн тонн зерна за рахунок збільшення посівів кукурудзи й очікування доброго її врожаю.

Співпраця в аграрному секторі є обопільно вигідною, оскільки на світових ринках очікується брак зерна, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. Прем’єр-міністр України також підкреслив важливість виконання сторонами двосторонніх домовленостей з реалізації інвестиційних проектів, зокрема в галузі енергетики,  відновлювальної електроенергетики, постачання до Лівану українських турбін, трансформаторів тощо. 

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua