"Бразилія потерпає від стихії"

18 сiчня 2011

ФОТОФАКТ

Бразилія потерпає від наймасштабнішої за останні сорок років повені. На рахунку лиховію, що не вщухає на південному сході країни, вже понад шістсот жертв, і список постійно доповнюється. У державі оголошено кількаденну жалобу.

Найбільше постраждали від стихії мешканці міста Тересополіс, розташованого за сто кілометрів від Ріо-де-Жанейро, де працівники соціальних служб ледве дають раду з людьми, які шукають зниклих безвісти рідних і часто-густо знаходять лише спотворені тіла.

Влада щодня виділяє на боротьбу зі стихією додаткові кошти. Загони рятувальників, до яких долучилися і військові, працюють безперервно.

Новообраний президент Бразилії Ділма Руссефф назвала повінь Божою волею, але зазначила, що незаконні поселення на нестабільних схилах довкола Ріо-де-Жанейро погіршили ситуацію, адже більшість зруйнованих будинків були дерев'яними й погано збудованими. Щоправда, нині не існує способу передбачити, чий будинок впаде: багатія чи бідного. І вкрай важко уявити, що за кілька років мегаполіс Ріо-де-Жанейро стане столицею чергових Олімпійських Ігор.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua