"Бренди яких автомобілів визнали найкращими в 2015 році"

15 серпня 2015

Компанія  JD Power щорічно оприлюднює результати своїх досліджень APEAL Study (Automotive performance, execution and layout) — «Автомобільні ходові характеристики, якість виконання і компановки»), на підставі яких визначається найкращий автомобіль року за рейтингом автомобільної і торговельної марки за шкалою, яка має 1000 пунктів.

На першій позиції рейтингу 2015 року, як і року минулого, опинилася марка автомобіля Porsche,  яка знову обігнала відому марку Jaguar. До речі, обидва «преміум» бренди за загальною кількості балів дещо знизили свої показники, у порівнянні з минулорічними оцінками.

Серед усіх автомобільних марок, які досліджувалися цього року, середньо-статистичні результати рейтингу зросли з 794 до 798 пунктів. Збільшилася і кількість автовиробників, які взяли участь у рейтингу, з 16 до 20.

І хоча Porsche і Jaguar знаходяться серед лідерів, їхні оцінки нинішнього року знизилися на вісім і сім очок, відповідно до 874 і 855 пунктів.

Перше місце серед «не-преміум» брендів посіла марка автомобіля Mini, яка здобула аж 825 балів, у порівнянні з минулим роком цей показник був на 30 пунктів нижчим.

Потішив успіх BMW. Минулого року популярний німецький автовиробник обіймав лише п’яте місце, цього року в BMW – «бронза». Hyundai зумів піднятися на п'ять пунктів і цього року посів друге місце серед автомобілів «не-преміум» класу .

У хвості рейтингу опинився Smart. Із 683 пунктами він опустився на саме «дно». Fiat теж втратив позиції. Із четвертого місця з кінця він опустився ще нижче, у результаті - друге місце найгіршого авто-бренду 2015 року. І хоча в рейтингу він набрав лише 500 балів, Fiat отримав перемогу в категорії найпривабливішого автомобіля. Subaru зробив вражаючий стрибок, піднявшись із третього на сьоме місце, але в кінці рейтингу.

Не залишилися без нагород транспортні засоби Ford, Chevrolet і Porsche. У окремих сегментах автомобілі цих брендів отримали по три нагороди.

Переможцем серед окремих сегментів став новий Ford Expedition, який випередив популярні Suburban і Chevrolet. А Infiniti QX80, перевершив Cadillac Escalade і Range Rover, у категорії найкращого великого розкішного позашляховика. Dodge Challenger із своїм Muscle Car обігнав суперників із Ford і Chevrolet.

За прогнозами експертів більшість цьогорічних перемог були цілком передбачувані.

Так Mazda 6 і CX-5 здобули перемогу в категоріях седанів середнього розміру і компактних позашляховиків. У той час, як Volkswagen Golf отримав перемогу серед категорії компактних автомобілів.

Ford F-150 на першій позиції в категорії пікапів, а Porsche Cayman визнали найпривабливішим компактним спортивним автомобілем класу «преміум». 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua