" Британці допоможуть реформувати митницю"

14 листопада 2015

Державне бюро розслідувань має перебрати частину повноважень прокуратури. «Це новий, повністю незалежний орган, і як наступний крок маємо отримати повністю незалежну і неупереджену прокуратуру», — заявив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк під час зустрічі з державним міністром з питань міжнародного розвитку Великої Британії Десмондом Свейном.

Арсеній Яценюк нагадав, що відповідний закон днями ухвалено у Верховній Раді. Сміливим кроком парламенту в наближенні України до ЄС він назвав і ухвалення змін до Кодексу законів про працю щодо гармонізації законодавства із правом ЄС.

У ході зустрічі Десмонд Свейн підтвердив готовність британського уряду й надалі надавати всебічну допомогу в реалізації демократичних реформ в Україні та протидії російській агресії. Арсеній Яценюк відзначив важливість підтримки британських партнерів нашої держави й наголосив на необхідності зберегти єдність ЄС і США у питанні спільної підтримки України, повідомляє департамент інформації та комунікації  з громадськістю Секретаріату Кабміну.

У розмові йшлося також про перспективні напрями двосторонньої взаємодії, що стосуються зокрема реформування митної служби України, податкових органів, допомоги нашій державі у створенні системи стратегічних комунікацій. Співрозмовники окремо обговорили перебіг мирного врегулювання конфлікту на Донбасі та забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб в Україні.

Оксана КРАМАРЧУК
для «Урядового кур’єра» 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua