"Британія хоче інвестувати в нашу економіку"

21 березня 2012

СПІВПРАЦЯ. Україна та Великобританія зацікавлені поглиблювати двостороннє співробітництво, зокрема економічне. Про це йшлося під час зустрічі Прем’єр-міністра Миколи Азарова з колишнім Державним секретарем з питань оборони, міністром закордонних справ Великобританії Малкольмом Ріфкіндом. 

«Цього року ми відзначатимемо 20-ліття встановлення дипломатичних відносин між Україною та Великобританією», — зазначив Микола Азаров, висловивши сподівання на розвиток нових можливостей у двосторонній співпраці.

Він повідомив, що уряд України з першого дня своєї діяльності зробив ставку на відновлення внутрішнього ринку, чого на сьогодні вдалося досягти. Проведено пенсійну та податкову реформи (результатом останньої є значне зниження кількості податків та податкових ставок, встановлення преференцій у галузі енергозбереження та енергоефективності).

Є серйозні напрацювання з дерегуляції та зменшення адміністративного тиску на ведення бізнесу. Підготовлено реформи земельну та агропромислового комплексу. «Все це дало нам змогу відновити темпи економічного зростання. Уже в 2010 році ми мали зростання 4,6%, а в 2011-му — майже 5,2%», — наголосив Микола Азаров.

При цьому він підкреслив, що у нелегких фінансово-економічних умовах у рамках підготовки України до проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року за короткий термін вдалося збудувати великі інфраструктурні об’єкти: аеропорти, мости, автошляхи.

Крім того, уряд, продовжуючи стратегічний євроінтеграційний курс, виконав велику роботу з підготовки до підписання угод про зону вільної торгівлі, політичну асоціацію, безвізовий режим з Європейським Союзом, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. 

У свою чергу Малкольм Ріфкінд зупинився на важливості присутності британського бізнесу в Україні, зокрема зацікавленості збільшення інвестицій в економіку України. Звертаючись до Миколи Азарова,  він зазначив: «Я радий чути, що земельна реформа і реформа у сільському господарстві — це частина реформ, які ви пропонуєте».

Розповів Микола Азаров і про посилення заходів боротьби з корупцією та рейдерством, значне розширення прав антикорупційного комітету: він працюватиме при Раді національної безпеки і оборони України під керівництвом Секретаря РНБО Андрія Клюєва.

Крім того, за словами Прем’єр-міністра, прийнято рішення, що міжвідомчу комісію з питань протидії незаконним захопленням і поглинанням підприємств при уряді очолюватиме перший віце-прем’єр-міністр Валерій Хорошковський.

«Цим піднято на значно вищий рівень тему боротьби з корупцією та рейдерством», — наголосив Микола Азаров.

Глава уряду повідомив, що за корупційні злочини протягом останніх двох років в Україні притягнуто до відповідальності більше чиновників, ніж за всі 20 років незалежності. «І цю роботу буде продовжено», — запевнив він.

Відділ новин
«Урядового кур’єра» 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua