"Будівельний «бренд» з гаража"

22 лютого 2013

ФАЛЬСИФІКАЦІЯ. Ще п’ять років тому 30-річний житель одного із сіл Кіровоградщини зареєструвався як фізична особа-підприємець, вказавши в документах, що має намір займатися роздрібною торгівлею фарбами, склом, вапном, сухими будівельними сумішами. Так до пори до часу і було. Нічого кримінального за підприємцем не значилося аж до 2012 року. Але чудово знаючи, яким попитом користуються німецькі будівельні суміші, чоловік вирішив скласти конкуренцію всесвітньо відомим брендам, повідомляє прес-служба Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю (ДСБЕЗ) УМВС в Кіровоградській області.

Незаконне виробництво він надумав розпочати у двох гаражах (вони належать його дружині й братові), розташованих на території автокооперативу в обласному центрі. Для цього закупив суміші різних виробників, замовив через Інтернет поліетиленові пакувальні пакети різних розмірів, придбав кілька пристроїв для їх запаювання. Деякі етикетки із зображеннями фірмових знаків і логотипів комерсант роздрукував на принтері, ще одну партію замовив у місцевій друкарні. Загалом підготувався досить грунтовно: залишалося почати торгівлю «липою» і підраховувати прибуток. Але бізнес згорнувся, фактично не почавшись. Цьому посприяли оперативники  ДСБЕЗ УМВС в Кіровоградській області. В ході огляду гаражів міліціонери вилучили речові докази: різні суміші, «ліву» упаковку тощо.

У судовому засіданні зловмисник свою вину визнав повністю, розкаявся і просив «не карати суворо». Беручи до уваги всі обставини, а також наявність у підсудного двох неповнолітніх дітей, суд виніс досить м’який вирок: рік позбавлення волі, звільнивши комерсанта від відбування покарання з випробувальним терміном. Утім, крім «заробленої» судимості підприємець постраждав ще й матеріально. Він повинен заплатити 7600 гривень за проведення судових експертиз плюс 10 000 гривень за цивільним позовом фірми, на чиєму імені він хотів незаконно заробити.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua