"Буковинські курорти готуються до зимового сезону"

29 серпня 2012

ТУРИЗМ. Буковинський гірськолижний курорт Мигово хоч і не найзнаменитіший в Україні, але має свої переваги – компактне розташування і пристосованість як для лижників-початківців, так і для сноубордистів.

Нині тут - у розпалі будівельні роботи. До зимового сезону зводять новий готельний комплекс на 150 місць із розважальними та оздоровчими закладами.

На курорті – 3 спуски з гори Кичера та 2 підйомники. У невеличкій долині під горою підприємці намагаються розмістити якомога більше готелів. Улітку курорт не порожніє – тут працює дитячий табір.

Поруч із розвагами тут – навчання англійської. Зимова ковзанка влітку стає ролердромом, басейни та сауни відкрито цілий рік, для прогулянок є коні та велосипеди.

«Звідси ми можемо собі дозволити піти у будь-якому напрямку в похід з дітьми на цілий день. Багата українська природа і оздоровлення дітей», - розповідає директор центру активного дитячого відпочинку Олеся Рудько.

Тут щороку відпочивають понад 20 тисяч людей. Половина з них живе у туркомплексі, решта – у місцевих садибах. Голова сільради каже: торік курорт перерахував до бюджету селища 350 тисяч гривень.

«Розвивається і зелений туризм у садибах. Наші односельчани теж на тому заробляють якусь копійку – іде відрахування до сільського бюджету. Будуються дороги, робиться освітлення, дамби, укріплюємо береги річок», - каже сільський голова Мигово Василь Іванчук.

Місцеві мешканці про курорт різної думки. Родини тих, хто працює тут, звісно, радіють. Але таких - не більше 20 на 2-тисячне село. Хоча чимало жителів Мигово таки мають зиск від курорту – бо продають туристам харчі і пропонують житло.

Стоки з туркомплексу потрапляють до річки, яка тече селищем. Поза камерою люди зізнаються - за 7 років існування курорту в селищі так і не облаштували пішохідних переходів через дорогу – а взимку ж машини йдуть одна за одною. Та й на добудову обіцяного садочка весь час бракує грошей.

ICTV 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua