"Буковинські митники залишили контрабандистів без дарунків"

Світлана ІСАЧЕНКО
15 сiчня 2016

Працівники Чернівецької митниці державної фіскальної служби попередили спроби вивезення з країни рідкісних поштових марок та ювілейних медалей радянських часів. У  пункті пропуску «Порубне-Сірет» митного поста «Вадул-Сірет», що на українсько-румунському кордоні, водій мікроавтобуса запевнив: везе за кордон звичайні посилки. Однак  ретельна перевірка виявила в непримітних картонних коробках унікальні колекції марок та інших філателістичних матеріалів, що мали усі ознаки належності до культурних та історичних цінностей, заборонених до вивезення з митної території нашої держави без спеціальних дозвільних документів. Чернівецькі митники вилучили майже 24 500 поштових марок, випущених у різні часи, починаючи з 1880 року. Філателісти і нумізмати мали б за щастя потримати в руках колекційні марки 30-х років із зображеннями лідерів нацистської Німеччини, а також грошові знаки часів Російської імперії, у тому числі з печаткою революційної повстанської армії Махна. Вилучені разом з марками поштові конверти та листівки проштамповані в країнах чотирьох континентів. До речі, в окремому альбомі зберігалися сучасні марки, випущені на території  так званих ДНР та ЛНР.

Ще один власник «Мерседеса», що прямував у приватних справах до Італії, намагався приховати від митного контролю понад  70 бойових медалей часів Другої світової війни.

Марки і медалі конфіскували, а обидва водії, що порушили митні правила, тепер сплачуватимуть штраф у розмірі 100 відсотків вартості конфіскованого. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua