"Бюджет служби зайнятості затверджуватиме Кабінет Міністрів України"

28 травня 2012

ЗАКОНОТВОРЧІСТЬ. У новий Закон про зайнятість внесено пункт, який визначає, що бюджет Державної служби зайнятості в подальшому визначатиме Кабінет Міністрів. Про це в ефірі одного з українських телеканалів повідомив віце-прем'єр-міністр України – міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, передає УНН.

«У зміни до закону про зайнятість ми внесли пункти, що бюджет цієї служби буде затверджувати Кабмін», – сказав він і додав, що виконання норм нового Закону про зайнятість ляже на плечі Державної служби зайнятості.

«Бюджет служби зайнятості великий – понад 8 млрд грн. Я можу сказати, що ми припинили зараз будівництво, яке, мені здається, служба зайнятості невиправдано розгорнула в попередні роки. Ви знаєте, це нагадує мені 90-ті роки – будівництво Податкової адміністрації. Тому тут ми знайдемо гроші. Це допоможе розвязати багато проблем із корупцією», – резюмував С. Тігіпко.

Крім того, він пояснив, що держава буде мотивувати роботодавців створювати нові робочі місця, зокрема і для найменш захищених категорій населення.

За його словами, нова редакція законопроекту «Про зайнятість населення», яку підготувало Міністерство соціальної політики, – це удар по безробіттю, особливо серед молоді, людей передпенсійного віку, працівників у селах і малих містах.

С. Тігіпко також наголосив, що законопроект містить норми, які дозволять наблизити українську державну політику у сфері зайнятості до європейських стандартів. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua