"Бюджетникам додали грошей"

Валентина КОКІНА
2 липня 2011

КОШТИ

З 1 липня розпочалося  поетапне підвищення
заробітної  плати працівників бюджетної  сфери

Підвищення окладів працівників бюджетної сфери торкнеться  3,5 млн  людей, зокрема вчителів, медиків, зазначив перший заступник міністра соціальної політики Василь Надрага.

Як відомо, 11 травня ц.р. за  № 524 уряд прийняв постанову «Питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери». Згідно з нею  посадовий оклад працівника І тарифного розряду ЄТС з 1 липня становить 635 грн. До кінця року підвищення відбудеться  ще тричі — з 1 вересня (641 грн), з 1 жовтня (660 грн) та з 1 грудня (704 грн).

З підвищенням посадового окладу працівника І тарифного розряду будуть збільшені й  посадові оклади (ставки) інших категорій працівників бюджетної сфери, які встановлюються за ЄТС, пояснив В.Надрага.

Приміром, з 1 липня цього року посадовий оклад вчителя вищої категорії вже становитиме 1346 грн (в січні ц.р. — 1300 грн), лікаря-хірурга  вищої кваліфікаційної категорії —1537 грн ( в січні ц.р. — 1483 грн).

Задля забезпечення міжкваліфікаційних (міжпосадових) співвідношень в оплаті праці працівників за 1 — 7 тарифними розрядами  ЄТС передбачається, що  з 1 липня цього року у штатних розписах посадові оклади працівників, посади яких віднесені до цих тарифних розрядів, будуть встановлюватись у таких розмірах: першого тарифного розряду — 960 гривень,     другого — 965 гривень, третього — 975 гривень, четвертого — 985 гривень, п’ятого — 995  гривень,    шостого — 1005 гривень, сьомого — 1015 гривень.

За словами В. Надраги, запроваджено також виплату одноразової грошової допомоги  у розмірі п’яти мінімальних заробітних плат випускникам медичних та фармацевтичних вишів, які хочуть працювати в сільській місцевості та селищах міського типу  і уклали договір на строк не менше 3-х років, а також молодим спеціалістам, які працюватимуть на посадах лікарів загальної практики: сімейних лікарів, дільничних лікарів-педіатрів та лікарів-терапевтів.

З 1 вересня цього року встановлюється надбавка за вислугу років окремим категоріям працівників соціальної сфери — від 10 до 30 відсотків посадового окладу, сказав перший заступник міністра соціальної політики, додавши, що питання подальшого підвищення заробітної плати працівників бюджетної сфери у цьому  році  розглядатиметься з урахуванням результатів виконання зведеного бюджету за ІІ та ІІІ квартали, а на 2012 рік — при підготовці проекту закону України «Про Державний бюджет України на 2012 рік».



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua