"Бюрократичними відписками не відбудуться"

6 червня 2012

ПОЗИЦІЯ. Під час спілкування з користувачами соціальної мережі Фейсбук глава уряду Микола Азаров дав відповіді на деякі актуальні питання внутрішньої політики, а також відреагував на скарги громадян. Зокрема один із користувачів поінформував, що на доручення Прем’єра він отримав відписку.

«Ви пишете про те, що ваше звернення закінчилося черговою відпискою. Це мене дуже турбує. Якщо вже на пряме доручення Прем’єр-міністра так реагують наші чиновники, то про що можна говорити? Тому я зараз дам завдання своєму апарату проаналізувати абсолютно всі мої доручення — як їх виконано», — заявив Микола Азаров.

При цьому він підкреслив, що там, де виявлять випадки бюрократичних відписок, щодо всіх винних буде зроблено висновки. «Я винесу це питання на розгляд уряду та запропоную рішення, адже моя робота з вами проводиться не заради цікавості, а заради того, щоб будь-який громадянин мав можливість достукатися безпосередньо до Прем’єр-міністра. Можливості Інтернету це дозволяють, і питання виконання доручень Прем’єр-міністра є питанням довіри людей до виконавчої влади. Тому й ваше звернення буде розглянуто», — підкреслив глава уряду.

Крім того, відвідувачі сторінки Миколи Азарова висловили стурбованість з приводу можливого підвищення тарифів операторами мобільного зв’язку. «Я обов’язково дам доручення Антимонопольному комітету зробити перевірку операторів стільникового зв’язку й доповісти уряду», — пообіцяв Прем’єр.

Поцікавилися в глави уряду, який його прогноз щодо курсу долара США. Микола Азаров повідомив, що за розрахунковими даними, курс долара відносно національної валюти буде стабільним.

Він також розповів про деякі соціальні завдання, які стоять перед урядом. Так, Прем’єр висловив упевненість, що в Україні програму забезпечення людей доступним житлом буде реалізовано. Він підкреслив, що уряд поставив ряд соціальних завдань, серед яких — забезпечення житлом дітей-сиріт і відновлення будівництва доступного житла.

«Завдання забезпечення дітей-сиріт житлом уряд поставив перед собою, і це завдання буде обов’язково вирішене», — запевнив Микола Азаров.

Водночас він підкреслив, що уряд також поставив завдання відновити в країні будівництво доступного житла в цілому: «Такого житла, яке могли б купувати на виплату, взявши кредит, малозабезпечені сім’ї. І я впевнений, що цю програму буде реалізовано, і в наших людей з’явиться перспектива, особливо в тих 1,5 млн, які стоять уже понад 20 років на квартирній черзі», — наголосив Прем’єр.

Говорячи про перспективи набрання чинності законопроекту  «Про вищу освіту», Прем’єр повідомив, що цей повністю узгоджений документ буде винесено на розгляд уряду 11 червня, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua