"Центральна частина Італії потерпає від злив"

13 листопада 2012

ПОВІНЬ. Через повені ситуація в центральних областях Італії погіршується. Губернатор Тоскани попросив допомогу армії для порятунку жителів, що опинилися в ізоляції через зруйновані мости та розмиті дороги. Загинула щонайменше одна людина. Зазнали шкоди сільськогосподарські угіддя, здебільшого виноградники та оливкові сади.

Італійський Червоний хрест спрямував півтори сотні добровольців на південь Тоскани, де вони організують пункти роздачі їжі.

У Тоскані постраждали майже всі провінції. В сусідній Умбрії річки теж вийшли з берегів. Подекуди зливи спровокували зсуви ґрунту.

З міста Орв‘єто евакуювали кілька родин. В очікуванні рятувальників люди знайшли порятунок на дахах будинків, або на терасах та балконах.

«Добре, що в нас є тераса на верхньому поверсі. Ми залишалися там весь час, бо внизу могли б просто потонути».

«Усе вийшло з ладу. Немає світла, телефонна лінія більше не працює. Мобільні не працюють теж, бо їх не можна зарядити. Тепер ми переїдемо до нашого будинку, що розташований вище на схилах».

Ті, хто залишили домівки через паводок, можуть заночувати у центрах тимчасового притулку, що їх організували в школах та спортзалах. Навчальні заклади та держустанови залишаться закритими упродовж вівторка.

Copyright © 2012 euronews



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua