"Час кредитувати виробництво"

28 сiчня 2016

Для розвитку економіки, створення нових робочих місць і розвитку самозайнятості потрібні дешеві довгострокові кредити в національній валюті. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на зустрічі з представниками банківського сектору, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Завдання для уряду, за словами Прем’єра, — це передовсім створення робочих місць. Іноземні інвестори вбачають ризики в інвестуванні в Україну через невизначеність на Донбасі: «Це означає, що ми повинні запускати внутрішні механізми розвитку економіки», — переконаний глава уряду.

Він зазначив, що за макроекономічними прогнозами на 2016 рік, на світову економіку чекає багато викликів. Тож загальна економічна ситуація потребує нестандартних рішень.

Глава уряду звернувся до представників банківського сектору поділитися думками, «як забезпечити в 2016 році широку програму кредитування бізнесу і населення, в першу чергу на самозайнятість, створення робочих місць і підприємництво». Нині, зазначив глава уряду, кредитують здебільшого не виробництво, а видають переважно короткострокові кредити на споживання.

Арсеній Яценюк нагадав, що коли він працював на посаді керівника Національного банку України у 2004 році, запроваджували програму довгого рефінансування. Ці гроші йшли безпосередньо на індустрію, машинобудування — на те, щоб розвивати економіку.

У зустрічі в Кабінеті Міністрів, окрім керівників найбільших банків, взяли участь міністри Мінфіну, Мінекономрозвитку, Мінінфраструктури, Мінрегіонбуду та Мінагрополітики.

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua