"Часом і дипломати емоцій не бояться"

16 червня 2012

ГОСТИННІСТЬ. За підсумками першого тижня чемпіонату можна говорити про те, що країни-господарі впоралися з відповідальною місією. Підтверджують цю думку чиновники УЄФА та дипломати, які відвідали матчі в Україні. Зокрема Надзвичайний і Повноважний Посол Португалії в Україні Маріо Жезуш душ Сантуш переконаний, що Євро-2012 — це справжня перемога України.

«Я мав нагоду бачити багато вболівальників, які гуляли вулицями Львова. Вони скандують, співають, веселяться. Це щось неймовірне. Україна може вважати себе переможницею, бо приймає єврочемпіонат. Хочу побажати всім отримати хороші враження від футбольних ігор і насолоджуватися спортом. А ще — зуміти зберегти ці чудові враження на усе життя», — зазначив дипломат.

«Кожна країна у своєму ставленні до Євро має ставити в центр уваги спорт і досягнення своєї країни у грі номер один у світі — футболі. Німцям також треба визнати великі зусилля народів України і Польщі у підготовці до турніру, не спрямовуючи на них критику щодо окремих політичних процесів», — закликав член Комітету у закордонних справах, відповідальний у фракції Вільної демократичної партії за Україну Патрік Курт.

Підтримують Україну і голландські політики.

«Україна — прекрасна та сучасна країна з освіченою, перспективною молоддю», — наголосив депутат від Партії праці нідерландського парламенту Жак Монаш. Він додав, що проведення такого масштабного заходу, як чемпіонат Європи з футболу, дасть змогу нашій країні відкрити себе усьому світу.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua