"Часткове виконання Європу не влаштовує"

20 червня 2015

Згідно із доповіддю Європейської комісії, Україна повністю виконала два з 15 пунктів, спрямованих на лібералізацію візового режиму з ЄС. Про це вчора заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін під час «Години запитань до уряду» у Верховній Раді.

«8 травня було опубліковано доповідь Європейської комісії про виконання Україною Плану дій для лібералізації візового режиму з ЄС. Не буду перераховувати всі напрямки, але з 15-ти, які було оцінено, два вважаються повністю виконаними. Ще вісім — майже виконаними, чотири — частково виконаними з дуже хорошою перспективою для подальшого прогресу, один напрямок частково виконано», — уточнив головний дипломат країни.

Для подальшого виконання плану дій з візової лібералізації має бути створено зокрема модель первинної ідентифікації фізичних осіб. Павло Клімкін переконував народних депутатів, що Україна ніколи не потрапить до безвізової зони Євросоюзу, якщо її громадяни користуватимуться паспортами пострадянського зразка із вклеєними фотокартками. Такі речі слід змінювати якнайшвидше. Крім того, наголошено й на необхідності створення системи інтегрованого управління на кордонах України, повідомляє УНІАН. Неприйнятною є ситуація, коли кілька служб та інспекцій відповідають за прикордонний контроль. ЄС очікує від України й комплексного вирішення питання з поліпшення умов тримання незаконних мігрантів і біженців.

А до кінця літа має бути розроблено і передано до ЄС комплексний план реформування правоохоронних органів України. Для наших європейських партнерів особливо важливо, щоб реально запрацювали такі нещодавно створені інституції, як зокрема Національне антикорупційне бюро, Національне агентство протидії корупції. Поінформував очільник МЗС і про кадрове забезпечення дипломатичних представництв України за кордоном. Це стосується посад послів у багатьох ключових країнах, на які невдовзі буде призначено нових людей. А затримку з призначенням послів Павло Клімкін пояснив зокрема дипломатичними процедурами отримання на них дозволів і агреманів, а також бажанням підібрати для такої відповідальної роботи найкращих кандидатів. Нині без послів залишаються наші дипломатичні представництва в понад десяти країнах, зокрема у Великій Британії, США, Австралії, Грузії, Литві. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua