"Чаї, які допоможуть «втекти» від застуди"

13 листопада 2012

АНТИГРИПОЗНІ ЗАСОБИ. Холодна пора року завжди супроводжується підвищеною ймовірністю застудитися. Почати боротися з захворюванням без антибіотиків можна при перших же ознаках за допомогою «еліксирів здоров’я», користь яких довели ще наші прабабусі.

1. Ромашковий чай

Ромашка є м’яким протизапальним засобом, який у поєднанні з медом і липою перетворюється на прекрасний протизастудний засіб.

Як приготувати: 1 чайну ложку квіток ромашки і 1 чайну ложку квіток липи залити однією склянкою окропу, дати настоятися протягом 20-ти хвилин, після чого процідити. Пити настій 3 рази на добу по одній третині склянки, перед прийомом їжі. За бажанням можна додати трохи меду.

2. Глінтвейн

Це прекрасний протизастудний засіб є смачним, корисним і зігріваючим напоєм!

Як приготувати: змішайте прянощі за смаком, залийте їх 100 мілілітрами води, доведіть до кипіння, зніміть з вогню, залиште настоятися близько 10-ти хвилин, після чого процідіть. Додайте у відвар вино, цукор за смаком і часточки апельсина. Все це знову поставте на вогонь і доведіть до кипіння (але не дайте кипіти!). За смаком в напій можна також додавати яблука, мед, родзинки. Подається глінтвейн гарячим, бажано перед сном.

3. Імбирний чай з лимоном

Цілющий напій зміцнює імунітет і підвищує працездатність, що особливо актуально для холодної пори року.

Як приготувати: у склянку гарячої води додати 1 столову ложку соку лимона, 1 столову ложку меду, половину чайної ложки натертого кореня імбиру і щіпку кориці. Також можна додати кілька сухих подрібнених листочків м’яти.

4. Компот із сухофруктів

Це відомий майже всім з дитинства перевірений засіб має загальнозміцнюючу і пом’якшувальну дію при застуді.

Як приготувати: 100 г сухофруктів попередньо промити в теплій воді. Поставити варитися груші та яблука протягом 30-ти хвилин (цукор додавати з розрахунку 3 столові ложки на 1 літр води). Потім додати чорнослив і урюк, і в завершенні, за 5-ть хвилин до приготування, додати курагу і родзинки. У готовий напій можна додавати за смаком сік апельсина або лимона, а також мед.

5. Молоко з додаванням часнику

Завдяки цьому екстреного засобу ви зможете «встати на ноги» всього за одну ніч.

Як приготувати: в теплому молоці розбавляються 10 крапель часникового соку, і все це випивається на ніч.

6. Гаряче молоко з мінералкою

 Якщо починається кашель, то потрібно приготувати гаряче молоко з додаванням лужної води (наприклад, «Боржомі»). Завдяки даному напою мокротиння розріджується і легше відходять.

7. Журавлинний морс

Ці ягоди – просто унікальні за своєю бактерицидною дією!

Як приготувати: розтерти ягоди журавлини з цукром у співвідношенні 3 до 1 (на 3 частини тертих ягід – 1 частина цукру). Залити 2 столові ложки вийшлої суміші 500-ми мілілітрами теплої води.

8. Шипшиновий чай

Всі знають, що шипшина – просто криниця вітаміну С!

Як приготувати: кинути в термос близько 3-ох столових ложок подрібнених сухих плодів шипшини і залити 500-ми мілілітрами окропу. Залишити на ніч, вранці процідити. Пити по півсклянки 4 рази на добу за півгодини до прийому їжі.

9. Чай з малиною і липою

Як приготувати: заварити чай із сухих квіток липи, додати в нього сухе листя і ягоди малини. Настояти протягом 30-ти хвилин. Замість ягід малини цілком підійде варення з малини.

10. Теплий чай з лимоном і медом

Це, безумовно, самий головний напій, який варто приготувати при перших ознаках застуди.

Як приготувати: заварити зелений або чорний неміцний чай, додати в нього 1 ч. ложку меду, а також пару «кружечків» лимона. Пам’ятайте, що лимон і мед ніколи (!) Не додають в окріп, якщо хочуть, щоб їхні корисні речовини збереглися.

NEWS ONE



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua