АНТИГРИПОЗНІ ЗАСОБИ. Холодна пора року завжди супроводжується підвищеною ймовірністю застудитися. Почати боротися з захворюванням без антибіотиків можна при перших же ознаках за допомогою «еліксирів здоров’я», користь яких довели ще наші прабабусі.
1. Ромашковий чай
Ромашка є м’яким протизапальним засобом, який у поєднанні з медом і липою перетворюється на прекрасний протизастудний засіб.
Як приготувати: 1 чайну ложку квіток ромашки і 1 чайну ложку квіток липи залити однією склянкою окропу, дати настоятися протягом 20-ти хвилин, після чого процідити. Пити настій 3 рази на добу по одній третині склянки, перед прийомом їжі. За бажанням можна додати трохи меду.
2. Глінтвейн
Це прекрасний протизастудний засіб є смачним, корисним і зігріваючим напоєм!
Як приготувати: змішайте прянощі за смаком, залийте їх 100 мілілітрами води, доведіть до кипіння, зніміть з вогню, залиште настоятися близько 10-ти хвилин, після чого процідіть. Додайте у відвар вино, цукор за смаком і часточки апельсина. Все це знову поставте на вогонь і доведіть до кипіння (але не дайте кипіти!). За смаком в напій можна також додавати яблука, мед, родзинки. Подається глінтвейн гарячим, бажано перед сном.
3. Імбирний чай з лимоном
Цілющий напій зміцнює імунітет і підвищує працездатність, що особливо актуально для холодної пори року.
Як приготувати: у склянку гарячої води додати 1 столову ложку соку лимона, 1 столову ложку меду, половину чайної ложки натертого кореня імбиру і щіпку кориці. Також можна додати кілька сухих подрібнених листочків м’яти.
4. Компот із сухофруктів
Це відомий майже всім з дитинства перевірений засіб має загальнозміцнюючу і пом’якшувальну дію при застуді.
Як приготувати:
5. Молоко з додаванням часнику
Завдяки цьому екстреного засобу ви зможете «встати на ноги» всього за одну ніч.
Як приготувати: в теплому молоці розбавляються 10 крапель часникового соку, і все це випивається на ніч.
6. Гаряче молоко з мінералкою
Якщо починається кашель, то потрібно приготувати гаряче молоко з додаванням лужної води (наприклад, «Боржомі»). Завдяки даному напою мокротиння розріджується і легше відходять.
7. Журавлинний морс
Ці ягоди – просто унікальні за своєю бактерицидною дією!
Як приготувати: розтерти ягоди журавлини з цукром у співвідношенні 3 до 1 (на 3 частини тертих ягід – 1 частина цукру). Залити 2 столові ложки вийшлої суміші 500-ми мілілітрами теплої води.
8. Шипшиновий чай
Всі знають, що шипшина – просто криниця вітаміну С!
Як приготувати: кинути в термос близько 3-ох столових ложок подрібнених сухих плодів шипшини і залити 500-ми мілілітрами окропу. Залишити на ніч, вранці процідити. Пити по півсклянки 4 рази на добу за півгодини до прийому їжі.
9. Чай з малиною і липою
Як приготувати: заварити чай із сухих квіток липи, додати в нього сухе листя і ягоди малини. Настояти протягом 30-ти хвилин. Замість ягід малини цілком підійде варення з малини.
10. Теплий чай з лимоном і медом
Це, безумовно, самий головний напій, який варто приготувати при перших ознаках застуди.
Як приготувати: заварити зелений або чорний неміцний чай, додати в нього 1 ч. ложку меду, а також пару «кружечків» лимона. Пам’ятайте, що лимон і мед ніколи (!) Не додають в окріп, якщо хочуть, щоб їхні корисні речовини збереглися.