"Чехія має намір інвестувати в економіку Полтавщини"

Олександр ДАНИЛЕЦЬ
29 березня 2012

МІЖНАРОДНЕ СПІВРОБІТНИЦТВО. Полтавщину відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні пан Іван Почух разом із делегацією чеських бізнесменів. Метою їхнього візиту було знайомство з краєм та розширення контактів з тамтешніми підприємцями. 

За останні роки товарообіг між Полтавською областю та Чеською Республікою істотно збільшився, і склав у 2011 році 96,7 мільйона доларів США. Обсяги експорту товарів до Чехії становили 91 мільйон доларів і зросли порівняно з 2010 роком на 41 відсоток.

На фото (зліва направо): Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні пан Іван Почух, голова Полтавської обласної ради Іван Момот, Голова Полтавської облдержадміністрації Олександр Удовіченко. Фото автора

Представники бізнесу Чеської Республіки, а це понад 12 фірм, працюють у таких галузях економіки, як виробництво кормових добавок для тварин, комплексне будівництво електростанцій та сміттєпереробних заводів, виробництво медичного та лабораторного обладнання, розробка та виробництво біопалива, верстато- та машинобудування, мають досвід реалізації проектів з енергозбереження. Цей досвід вони хотіли би реалізувати на теренах Полтавщини. Бо це надзвичайно привабливий у всіх відношеннях регіон. Тут збирають рекордні врожаї сільськогосподарських культур, добувається 60 відсотків газового конденсату в Україні, виробляється 34 відсотки дизельного пального тощо. Зовнішньоторговий оборот області за минулий рік склав 5 мільярдів доларів США. Так що резерви і можливості для співробітництва є, і величезні. Про це говорили пан Посол і керівники області.

В ході візиту Іван Почух та чеські бізнесмени побували також у Кременчуці, де поспілкувалися з тамтешніми очільниками промислового міста, відвідали Крюківський вагонобудівний завод.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua