"Через два роки буде повноцінне електронне урядування"

4 грудня 2012

НОВАЦІЇ. Найближчим часом на засіданні Кабінету Міністрів буде розглянуто проект Плану заходів щодо створення та забезпечення функціонування системи електронного урядування, головним розробником якого є Державне агентство з питань науки, інновацій та інформатизації. Передбачені проектом Плану заходи спрямовані на досягнення європейських стандартів якості електронних державних послуг, відкритості та прозорості влади для суспільства та бізнесу й створення сучасного інформаційно-комунікаційного фундаменту для участі громадян у прийнятті державних рішень. 

Згідно з проектом Плану, впродовж 2013 року буде проведено системний аналіз інформаційно-комунікаційної інфраструктури органів державної влади та органів місцевого самоврядування, розроблено та впроваджено комплексні системи захисту інформації для всіх складових системи електронного урядування.

Уже у червні наступного року до системи електронної взаємодії мають бути підключені Рада міністрів АР Крим, обласні, Київська і Севастопольська міські державні адміністрації. Цього самого місяця буде розроблено єдину концепцію інформаційної безпеки, захисту інформації, аутентифікації та авторизації у системі електронного урядування, а також впроваджено Єдиний державний портал адміністративних послуг. До кінця 2015 року 40% адміністративних послуг надаватимуть через цей портал.

У липні 2013 року також запрацює єдина інформаційна система звернень громадян та запитів на інформацію до органів державної влади. А до кінця 2013-го буде узгоджено та впроваджено єдині стандарти електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів.

На початку 2015 року почне функціонувати автоматизована система «Єдине вікно подання електронної звітності». Упродовж 2013—2015 років також буде створено електронні торговельні майданчики для проведення державних закупівель, забезпечено електронну реєстрацію транспортних засобів та ведення медичної документації в електронному вигляді, повідомляє прес-служба Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua