"Черкащан зігрівають «теплі» кредити"

Роман КИРЕЙ
29 квiтня 2016

З початку року жителям Черкащини в межах Програми підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоносіїв уповноважені банки ПАТ «Державний ощадбанк України», ПАТ АБ «Укргазбанк» та «Державний експортно-імпортний банк України» вже видали 85 «теплих» кредитів на загальну суму 1,77 мільйона гривень. Від 20% до 70% тіла цих позик відшкодують державним коштом, а також з обласного та місцевого бюджетів.

Загалом же з часу впровадження програми державної фінансової підтримки, тобто з жовтня минулого року, в області уповноважені банки видали 3237 кредитів на загальну суму 51,34 мільйона гривень. До її співфінансування активно долучаються місцеві органи влади. Так, рішенням обласної ради термін дії цієї програми подовжено на 2016 рік. Тож з обласного бюджету на відшкодування відсоткової ставки за «теплими» кредитами для населення в межах програми надали 300 тисяч гривень.

— З місцевих бюджетів на відшкодування частки відсоткової ставки за кредитами населення та ОСББ на впровадження енергоефективних заходів заплановано спрямувати 1,76 мільйона гривень, — зазначила начальник відділу управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Ганна Банделюк. І додала, що на початок квітня 1098 особам уже відшкодовано частку відсоткової ставки на впровадження енергоефективних заходів з місцевих бюджетів на загальну суму 139 842 гривні.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua