"Черкащину відвідали діти бійців «Донбасу»"

Роман КИРЕЙ
17 червня 2015

Поїздку організувала родина загиблого бійця цього батальйону Володимира Ложешникова разом із його побратимом Олександром Бойком. Окрім того, допомогло й «Об’єднання дружин і матерів учасників АТО».Діти каталися по Дніпру на козацькій чайці «Спас» та куштували куліш. Черкаські гопаківці презентували гостям українське лицарське мистецтво та показові виступи з бойового гопака. Діти були в захваті від побаченого під час подорожі Чигиринщиною, де промовляє сама історія, де живе пам’ять про подвиги звичайних українців, козацьких отаманів, які над усе любили Україну.

Міліціонер Володимир Ложешников пішов добровольцем у складі «Донбасу» в травні минулого  року. Був тяжко поранений під Амвросіївкою. Помер 31 серпня у полоні через ненадання медичної допомоги. Указом Президента України від 27 листопада 2014 року нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно). Його ім’я занесене в Книгу пам’яті загиблих працівників УМВС у Черкаській області.

— Ми організували цю поїздку для того, — розповів Олександр Бойко, — щоб діти пам’ятали: вони не самі, всі ми — одна велика родина, що ми про всіх пам’ятаємо і готові усім допомагати. Сподіваємося,  ці вихідні вони запам’ятають на все життя. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua