"Чернігівська «Говерла» заввишки 14 метрів"

Євдокія ТЮТЮННИК
29 вересня 2012

ЕКСТРИМ. Любителі адреналіну міста над Десною відтепер мають місце, де гострі відчуття можна одержати цілком безпечно. Це Чернігівський міський парк культури і відпочинку, в якому урочисто відкрито атракціон «Говерла», призначений для людей з міцними нервами і стійким вестибулярним апаратом. Це своєрідні «американські гірки» вітчизняного виробництва з  переплетінням швидкісних доріжок різної висоти і 300-метровою «мертвою петлею». Їх вартість обійшлася міському бюджету більш ніж у 4 млн грн. За словами директора парку Володимира Хольченкова, подібна розвага досі була лише в Донецьку та Чернівцях.

Оскільки останній новий великий атракціон в улюбленому місці відпочинку чернігівців встановлювали понад чверть століття тому, відкриття 14-метрової «Говерли» зібрало великий натовп відпочивальників. Усе відбулося урочисто: святкові повітряні кульки, перерізування червоної стрічки і навіть вистріл барвистими паперовими смужками з невеликих гармат.

Першими новинку «обкатали» голова міської ради із заступниками та директор парку, другими були місцеві журналісти. Потім вітер ловили всі бажаючі, переважно школярі та молодь. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua