"Четвертий пішов, п’ятий — на підході"

Олена ІВАШКО
5 вересня 2012

КОНТРАКТ 

Миколаївські корабели передали чергове судно замовникові   
 

Чорноморський суднобудівний завод завершив будівництво корпусу четвертого універсального судна проекту CF3850 і передав його представникам голландської компанії «Damen Shipyards Bergum».

Судно призначене для транспортування сухих вантажів і контейнерів. Чорноморський суднобудівний завод виробив споруду корпусу зі ступенем готовності до 70% з максимально можливим, згідно з контрактом, насиченням судновими системами і механізмами. На судні встановлено фундаменти, трапи, баластні й паливні системи, пожежний та повітряний трубопроводи. Конструкція надбудови контейнеровозів значно змінена порівняно з попередніми замовленнями серії. Також фахівці підприємства встановили підрулюючий пристрій і  гвинто-кермовий комплекс, здійснили  роботи з ізоляції й зашивки приміщень.

Контейнеровози на світлому ринку нині в ціні. Фото Укрінформу

Як зазначив генеральний директор ЧСЗ заводу Валерій Калашников,  «тенденції світового ринку нині такі, що існує потреба в суднах цього типу. Проект контейнеровозів CF 3850 користується значною популярністю серед європейських судновласників, і цю нішу ми успішно зайняли. Ми раді, що, попри проблеми в українському суднобудуванні, завершили будівництво четвертого судна. Триває будівництво п’ятого. Сподіваємося, що висока якість робіт, виконаних фахівцями нашого заводу, незабаром дасть нам змогу вийти на повнокомплектне будівництво суден цієї серії».

Перше судно серії для компанії «Damen Shipyards Bergum» було спущено на воду в 2010 році. У січні 2012-го Чорноморський суднобудівний завод підписав два нові контракти з компанією «Damen Shipyards Bergum» на будівництво ще двох контейнеровозів проекту CF 3850.  



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua