"Чи не зіпсують контактні лінзи зір?"

20 лютого 2016

Понад 80% інформації люди отримують через сприйняття навколишнього світу очима. Наші очі досить своєрідний і складний оптичний механізм. Він дуже чутливий і ніжний. Тому і хвороби очей різні за своєю специфікою і клінічною паталогією. Щорічно лікарі офтальмологи роблять понад 300 тисяч різноманітних операцій, пов’язаних із хворобами очей. Серед найпоширеніших захворювань: короткозорість, далекозорість, кон'юнктивіт, амбліопія, глаукома, а також дальтонізм, іридоцикліт, катаракта, кератит, відшарування сітківки, косоокість тощо. Яким чином зберегти очі здоровими, а у випадку погіршення зору, що варто знати?

На жаль, у сучасному глобалізованому світі у багатьох людей часто виникають проблеми із зором. Більшість із них змушені носити окуляри. Якщо проблеми із зором виникли ще в дитинстві, носіння окулярів стає звичним явищем. Такі люди не комплексують, сприймають носіння окулярів, як належне. Але якщо зір погіршився у дорослому віці, особливо жінки соромляться своєї сліпоти. Тому замість традиційних окулярів вони вибирають контактні лінзи.

 Замовити контактні лінзи через Інтернет в магазині mkl.ua можна у будь-який зручний час.

Одним із найкращих магазинів, що продає контактні лінзи в Україні, є ітернет-магазин МКП. На сайті MKL.ua представлено великий вибір контактних лінз. Переважно це продукція відомих американських, європейських та азіатських виробників. Усі контактні лінзи сертифіковані. Вони пройшли тести на якість та мають гарантійний термін придатності. Ціна контактних лінз цілком прийнятна, вибір - величезний. Можна підібрати собі не тільки «покращений зір», а й новий колір очей, з яким можна експериментувати. Корекція зору за допомогою лінз - це хороша профілактика для людей, у яких погіршується зір. Але як правильно вибрати лінзи?

Щоб ваші очі стали краще бачити, вам потрібна «та єдина» модель лінз, яка врахує всі відхилення і проблеми, які є тільки у вас. Тому варто прислухатися до деяких порад.
Ніколи не вибирайте контактні лінзи, попередньо не проконсультувавшись із лікарем-офтальмологом. Самостійний вибір контактних лінз може не лише викликати роздратування кон'юнктиви, а ще більше «посадить» ваш зір.

Існують два види контактних лінз: м'які і жорсткі. Перші добре виправляють короткозорість, а жорсткі - допомагають при неправильній формі очної рогівки. Важливо пам'ятати, що ортокератологічні засоби носять тільки вночі, а вранці та вдень їх знімають. Саме під час сну жорсткі лінзи коригують рогівку. Тому протягом дня ні окуляри, ні лінзи вам вдягати не потрібно.

Найкраще купувати вироби з силікон-гідрогелю. Такі лінзи, як правильне взуття, - «дихають».

Лінзи-одноденки теж ідеальне рішення, але вони досить дорогі.

Якщо у вас виникає алергічна реакції, подразнення, або є косоокість, то, швидше за все, лінзи носити заборонять. У будь-якому випадку - консультуйтеся з лікарем.

Перед покупкою контактних лінз багато людей запитують: «А чи не зіпсують контакні лінзи зір?». Побувавши у лікаря-офтальмолога та підібравши правильні розміри лінзи, відповідний радіус кривизни та потрібні діоптрії, вашому зору нічого не загрожуватиме. Адже правильно підібрана лінза змушуватиме очний м’яз самостійно корегувати зір. Є контактні лінзи, які успішно лікують короткозорість, яка прогресує.

Вадим НЕХАЙ
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua