"Чи підвищить Конгрес США податки для багатих?"

7 грудня 2012

ЛІКИ ВІД РЕЦЕСІЇ. Формулу уникнення фіскального обриву у США шукає об’єднаний комітет з економічних питань обох частин Конгресу – Сенату та Палати представників.

І демократи, і республіканці згодні, що з нового року через скорочення бюджетних видатків та припинення податкових пільг економіці країни загрожуватиме рецесія. Суперечка – щодо того, чи перекладати податковий тягар на найбільш заможних.

Демократи пропонують підняти податки для тих, хто за рік заробляє понад 250 тисяч доларів.

Республіканський сенатор Марко Рубіо вважає, що користі від цього буде мало:

«На мільйонерів та мільярдерів працюють найкращі бухгалтери та юристи. Що б не змінювали у податковому кодексі, вони знайдуть спосіб як залишити якнайбільше грошей у себе. Найгірше доводиться малому бізнесу, який не може собі дозволити витрати на це джіу-джитсу з податковим кодексом і врешті залишається ні з чим».

Натомість сенатор-демократ Боб Кейсі радить згадати історію: «У 90-х та 2000-х ми побачили, що між оподаткуванням найбільш заможних та економічним зростанням взаємозв’язку немає».

«Якщо країна зірветься у фіскальну прірву, податки для багатих підскочать автоматично. Тому в таборі республіканців лунає дедалі більше голосів за те, щоб погодитися на зростання податків зараз, виторгувавши щось взамін», – передає з Вашингтона кореспондент euronews Штефан Ґробе.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua